default logo

Zwemles >

Alles over zwemles!

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. We wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Binnen onze praktijk word zwemles gegeven volgens de richtlijnen van ENVOZ. Onder begeleiding van ervaren lesgevers, leren vooral  kinderen uit Rheden, Dieren en Velp de basisvaardigheden voor een leven lang zwem- en waterplezier.

We geven zwemlessen aan kinderen vanaf 8 weken tot en met zwemdiploma B. Deze lessen kunnen ook in combinatie met de Gelrepas. Neem deze dan mee. Inschrijfformulier Zwemles (versie 2019-01)( eventueel ook formulier Automatische Incasso)

Meer informatie over de verschillende vormen lessen kunt u vinden naast het tabje zwemles.

 

Kijken tijdens de les

Tijdens de eerste les neemt u plaats op het bankje in het zwembad. De overige lessen wordt u verzocht om buiten het zwembad te wachten. U kunt op een TV-scherm in de wachtruimte de les volgen. De eerste en de laatste 5 minuten van de les kunt u achter het raam kijken.

Om de maand is er een kijkles (januari – maart – mei – laatste les voor zomerstop – september – november). Dit is tijdens de laatste les van uw kindvan de maand. Gedurende de kijkles worden alle zwemtechnieken getoond. Ook is er de gelegenheid tot vragen stellen.

 

Geen zwemles

Tijdens officieel erkende feestdagen wordt er geen zwemles gegeven. Tijdens de meeste vakanties gaan de zwemlessen gewoon door. Alleen 6 weken tijdens de zomervakantie en 2 weken tijdens de kerstvakantie wordt er geen les gegeven.

Bij het berekenen van het maandbedrag is er rekening gehouden met vakanties en vrije dagen. Over de 6 weken zomervakantie ontvang u geen nota. Over de maand december ontvangt u wel een nota.

 

Afwezigheid van uw kind

We vinden het plezierig als u uw kind bij verhindering afmeldt. Dit kan via de zwemscore of per e-mail (zwemleslocatiedeberkel@gmail.com).

Voor de zwemles betaalt u een vast bedrag per maand, ongeacht of uw kind aanwezig is of niet. We werken op dit moment met vaste groepjes, kinderen zwemmen gedurende de hele zwemlesperiode zo veel mogelijk in hetzelfde groepje. Hierdoor is het niet mogelijk om lessen in te halen.
Indien u voorziet dat uw kind een langere periode afwezig is wegens omstandigheden, geef dit dan zo snel mogelijk bij ons aan per mail. De eerste maand van de afwezigheid is voor eigen rekening, hierna houden we in overleg de plek een maand vrij zonder kosten. Het is voor ons niet mogelijk om in de tijdelijke afwezigheid van uw kind een ander kind te plaatsen.

 

Zwemscore

We werken met zwemscore. Online kunt u de vorderingen van uw kind volgen. Zie voor meer informatie het tabje achter zwemles.

Zoals ook op de pagina ” Kosten en lesrooster” vermeld, hanteren we een maand opzegtermijn. U dient een opzegging een maand voor de startdatum van de nieuwe maand te doen.