default logo

Mijn kind heeft problemen met bewegen of dagelijkse activiteiten

Therapie voor kinderen

 

Als je kind problemen ondervindt rondom het bewegen of moeite heeft met de dagelijkse activiteiten thuis en/of op school, dan kunnen onze therapeuten wellicht helpen.

De kindertherapie is voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar.

Kinderfysiotherapie is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van het kind. Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen duurt het langer of gaat het anders dan bij de meeste kinderen. Sommige kinderen hebben meer oefening nodig om een vaardigheid onder de knie te krijgen. Of ze moeten leren om met minder mogelijkheden, zo optimaal mogelijk te bewegen. Tijdens de therapie wordt materiaal aangeboden die plezier geeft in het bewegen en uitdaagt om bepaalde motorische vaardigheden te ontwikkelen. Op die manier zal het kind beter functioneren in zijn of haar leefomgeving.

Kinderergotherapie richt zich op kinderen die moeite hebben met dagelijkse activiteiten in de eigen omgeving. Dit kan zijn brood smeren, aan- en uitkleden, veters strikken, schrijven, werken aan een taakje in de klas, moeite met plannen van huiswerk, concentreren of de prikkelverwerking.
De ergotherapeut kijkt samen met uw kind en zijn omgeving waar het probleem door veroorzaakt wordt en werkt vervolgens samen aan een oplossing. Dit kan zijn door begeleiding, training en advies.
Daarnaast geeft de kinderergotherapeut advies en begeleiding bij het aanvragen van voorzieningen en hulpmiddelen zoals een rolstoel, kinderstoel, aangepast schoolmeubilair.

 

Hieronder vindt je voorbeelden van hulpvragen. Op sommige kun je klikken voor meer informatie.

Wil je een afspraak maken of staat je hulpvraag er niet tussen en twijfel je of wij iets voor je kind kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.