default logo

Petra Wilting

Petra Wilting

Mijn naam is Petra Wilting. In 1990 heb ik de opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond in Amsterdam. Daarna ben ik in het bedrijfsleven gaan werken tot 2004, o.a. bij Nutricia, SCA Hygiene products en Friesland Foods. Ik ben begonnen als buitendienst diëtist en ben later werkzaam geweeest als trade-marketeer en hoofd binnendienst. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik graag weer terug wilde naar het contact met cliënten.

Na mijn opleiding als herintredend diëtist heb ik een aantal jaar werkervaring opgedaan bij een thuiszorgorganistatie en bij Active Living op Papendal (Arnhem). In 2007 heb ik De Juiste Lijn opgericht.

Goede voeding, een gezond gewicht en lekker bewegen vormen in mijn ogen de basis om je goed te voelen. Maar dat is in de huidige samenleving helemaal niet zo makkelijk. Het aanbod in de supermarkten is meer afgestemd op onze smaakpapillen dan wat ons lijf nodig heeft. Ook bewegen we steeds minder. Niet alleen qua sport maar vooral qua dagelijks beweging.

In mijn werk zie ik vaak mensen die geen plezier meer beleven aan eten. Door allerlei diëten zijn ze te sterk gefocust op voeding en hun gewicht en dat is jammer. Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen bij het ontwikkelen van een goed én lekker voedingspatroon, zodat het plezier in eten terug komt. Samen werken we aan inzicht en bewustwording. Daarbij maak ik gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie.

In de loop der jaren merkte ik dat niet iedereen zich goed voelt bij de richtlijnen Goede Voeding van het Voedingscentrum. Ik ben verder gaan zoeken en uitgekomen bij orthomoleculaire voeding. Hierbij kijk je naar alle systemen in het lichaam, de samenhang daartussen en wat voeding daarin kan betekenen. Bij mijn adviezen maak ik gebruik van het paleo-dieet als basisvoeding, maar ook hier kijken we naar wat het best bij jou past.

Wat ik ook zag, was dat veel mensen last hebben van darmklachten, zoals obstipatie en/of diarree, coeliakie of het Prikkelbare Darm Syndroom. Dit kan hen echt belemmeren in het dagelijks leven. In 2016 heb ik mijn kennis uitgebreid met het behalen van het diploma van orthomoleculair darmtherapeut. Bij veel ziektes en aandoeningen is de darm niet in balans. Het is vaak een hele puzzel om te kijken wat voor verstoring er in de darm aanwezig is. Samen gaan we op zoek naar de voedingsstoffen die de klachten veroorzaken. Soms is dat een langdurig proces, soms zijn een paar relatief eenvoudige aanpassingen voldoende om mensen zich beter te laten voelen. Als het nodig is, laat ik een ontlastingsonderzoek uitvoeren zodat ik je gericht kan behandelen.

In 2007 heb ik De Juiste Lijn opgericht. Om als diëtist te kunnen werken heb ik in 1990 de opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond in Amsterdam. Ik heb lange tijd in het bedrijfsleven gewerkt, onder andere bij Nutricia en Friesland Foods, maar ik merkte dat ik het contact met mijn cliënten miste. Na mijn opleiding als herintredend diëtist heb ik een aantal jaar werkervaring opgedaan bij een thuiszorgorganisatie en bij Active Living op Papendal. In 2014 heb ik de opleiding Orthomoleculaire voeding met goed gevolg afgerond.

 

Ik werk op dinsdag (oneven weken) en op donderdag in de praktijk in Rheden.